::: ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET - ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ::::::....
 
 
 
Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης- Οι εκδόσεις μας
Gay Λογοτεχνία
Λεσβιακή Λογοτεχνία - Ποίηση
Τρανς Λογοτεχνία
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
LGBT Μελέτες- Δοκίμια
Λογοτεχνικά Χρονικά
Ποίηση
Αστυνομική λογοτεχνία
Photobooks
Κόμικ
Ημερολόγια
Περιοδικά
Οι Σελιδοδείκτες μας
Υπό Έκδοση
Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης
Gay Λογοτεχνία
Gay Ποίηση
Gay Σεξουαλικότητα
Λεσβιακή Λογοτεχνία - Ποίηση
Transsexual Λογοτεχνία - Ποίηση
LGBT Θέατρο - Κινηματογράφος - Τέχνες
LGBT Δοκίμια - Βιογραφίες - Μαρτυρίες
Σεξουαλικότητα
BDSM Λογοτεχνία
Γενική Λογοτεχνία
Γκραβούρες
Παιδική λογοτεχνία
Ξενόγλωσσα Βιβλία
Lesbian books
Gay Books
Transsexual Books
LGBT Books
Συγγραφείς
Έλληνες Συγγραφείς
Ξένοι Συγγραφείς
Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Gay & Lesbian Guides
Spartacus Guides
Damron Guides(NEW)
Photobooks - Comics
Gmunder Gay Photobooks
Goliath Gay Photobooks
Art Books - Λευκώματα Τέχνης
FotoFactory Gay Photobooks
Taschen Books
Other Gay Photobooks
Lesbian Photobooks
Bel Ami Productions
Comic Gay Photobooks
Ralf Koenig Comics
BDSM PHOTOBOOKS
Transsexual Photobooks
Postcards
Ημερολόγια - Calendars 2011
Lesbian Calendars 2011
DVD
Gay DVD
Lesbian DVD
Transsexual DVD
Queer as Folk USA Series
Μουσικά DVD
Queer as Folk British Series
The L-Word
Six feet under - Γραφείο κηδειών Φίσερ
DVD Γενικού Ενδιαφέροντος
Comic DVD's
Gay Τηλεοπτικές Σειρές
Erotic Gay DVD
Bel Ami DVD's
K. Bjorn DVD's
RASCAL DVD's
Μουσικά CD
Ελληνική Μουσική
Soundtrack Ταινιών
Rainbow Είδη Δώρων
Σημαίες
Lesbian T-shirts
Βραχιόλια
Καρφίτσες
Mousepad
Αυτοκόλλητα
Πετσέτες
Ποτήρια - Κούπες
Βεντάλιες
Πορτοφόλια
Καπέλα
Ανοιχτήρια- Μπρελόκ
Rainbow κουκλάκια
ΛΕΣΒΙΑΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
GAY ΚΑΡΤΕΣ
Φωτιστικά
Κηροπήγια
Άλατα-Καλλυντικά
ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ - ΤΥΠΟΣ
Λογοτεχνικά Περιοδικά
Ελληνικός LGBT Tύπος - Περιοδικά
Ξενόγλωσσος LGBT Tύπος - Περιοδικά
Ερωτικά Gay Περιοδικά
Πίνακες Ζωγραφικής
Gay Πίνακες
Λεσβιακοί Πίνακες
Αφιερώματα σε Gay, Λεσβίες, Transsexual Συγραφείς - Ποιητές - Καλλιτέχνες
Άλαν Χόλινγκχερστ
Πατρίτσια Χάισμιθ
Γουίλιαμ Μπάροουζ
R.W. Fassbinder
Λογοτεχνικός Διαγωνισμός
Διαγωνισμός Ποίησης 06-07
Διαγωνισμός Διηγήματος 2005
Λογοτεχνικές Εκδηλώσεις
Φωτογραφίες Εκδηλώσεων Πολύχρωμου Πλανήτη
Λογοτεχνικές Βραδιές
Συζητήσεις - Ομιλίες
Παρουσιάσεις νέων βιβλίων
LGBT Ειδήσεις - Δελτία Τύπου - Άρθρα
***HEADLINE NEWS***
Πολύχρωμες Ειδήσεις
LGBT ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ - ΤΕΧΝΕΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Δελτία Τύπου
Άρθρα
Τι έγραψε ο Τύπος για μας
Το σκίτσο της εβδομάδας
Clips - videos
Athens Pride 2007-Photos
Athens Pride 2008 - Videos
Τα LGBT σύμβολα
*** Σαν Σήμερα ***
LGBT People in History
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Banners
Banners
 
Newsletter
Παρακαλούμε εισάγετε το e-mail σας αν θέλετε να καταχωρηθείτε στην λίστα αλληλογραφίας για να ενημερώνεστε μέσω e-mail για τις δραστηριότητές μας.
 
LGBT οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ - οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ - οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½ >> ***HEADLINE NEWS***
 
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2010
Ανακοίνωση.

::: Ανακοίνωση :::

     Ο Πολύχρωμος Πλανήτης μετά από περίπου πέντε χρόνια καθημερινής ενημέρωσης με λοαδ ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο, κλείνει αυτόν τον κύκλο ενημέρωσης και στο μέλλον θα δώσουμε περισσότερη έμφαση σε θέματα βιβλίου, τεχνών, πολιτισμού, στην ενότητα «σαν σήμερα», καθώς και σε θέματα ιστορίας.

    Η αρχή έγινε σε μια εποχή που οι πηγές λοαδ ειδήσεων και ενημέρωσης ήταν πολύ λίγες.

    Μετά από πέντε χρόνια, το τοπίο έχει σαφώς αλλάξει με περισσότερες ιστοσελίδες και μπλογκς.

    Από αυτές τις ιστοσελίδες σας προτείνουμε για την ενημέρωσή σας το transs.gr.

          Σας ευχαριστούμε.

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Σάββατο-Κυριακή 13-14 Φεβρουαρίου 2010


Ιαπωνία "Γιατί έχω κορμί αγοριού, ενώ είμαι κορίτσι;". Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που κάνει ένα οκτάχρονο παιδί το οποίο γεννήθηκε βιολογικά αγόρι, όμως αναρίθμητες νύχτες κάνει αυτές τις σκέψεις πριν κοιμηθεί.

Το παιδί αυτό ζεί στην Ιαπωνία και από τον Σεπτέμβριο, νοιώθει όμως πιο ευτυχές που μπορεί να παρακολουθεί το σχολείο του ως κορίτσι.

Η 46χρονη μητέρα του, είχε προετοιμαστεί καλά για να κάνει την αίτηση της οικογένειας ώστε το παιδί της να μπορεί να πηγαίνει στην τάξη του, παρουσιάζοντας το επιθυμητό του φύλο. Εάν το αίτημα δεν γινόταν δεκτό, ήταν και γι' αυτό προετοιμασμένη - θα έπαιρνε το παιδί της και θα πήγαινε σε ένα πιό ελεύθερο σχόλείο. Τώρα πια νοιώθει ανακουφισμένη, όμως ξέρει καλά ό,τι τίποτε δεν έχει τελειώσει και οι προκλήσεις και για κείνη και για το παιδί της έχουν ακόμη πολύ δρόμο.

Κατά την πρώτη μέρα που το παιδί πήγε στο σχολείο, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, ο διευθυντής του δημοσίου σχολείου στην Σαϊτάμα, στάθηκε μπροστά σε όλη την τάξη και είπε: "Υπάρχει ένα παιδί ανάμεσά μας που έχει το κορμί αγοριού, όμως νοιώθει μέσα του κορίτσι. Έχει υποφέρει εσωτερικά αρκετά λόγω αυτού, όμως πήρε την απόφαση να παρακολουθήσει μαζί σας ως κορίτσι. Σας παρακαλώ να της φερθείτε με καλοσύνη".

Στο μεταξύ η μητέρα του παιδιού είχε έρθει σε επαφή με γονείς των συμμαθητών και τους είχε εξηγήσει ό,τι το παιδί είχε κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο και είχε διαγνωστεί με "διαταραχή ταυτότητας φύλου". "Το παιδί θέλει απελπισμένα να βρίσκεται ανάμεσα στους συμμαθητές του όπως νοιώθει - κορίτσι. Σας παρακαλώ βοηθείστε. Θέλω να κάνω το όνειρό της πραγματικότητα". Δεν υπήρξε καμμία αντίρρηση. Έτσι η 8χρονη άρχισε να ζεί κανονικά τη ζωή της ως κορίτσι.

Το καλό βέβαια ήταν ότι το όνομά του, είναι ουδέτερο και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς προσδιορισμό φύλου και έτσι δεν υπήρξε ανάγκη αλλαγής ονόματος, ενώ χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των γυναικών καθηγητριών. Την συμπεριλάβανε μάλιστα σε όλες τις εκδηλώσεις των κοριτσιών, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής του χορού. Ωστόσο, στους αγώνες δρόμου, συναγωνίστηκε με τα αγόρια - λόγω των φυσικών της δυνατοτήτων.

Ωστόσο η μητέρα ανησυχεί ακόμη. "Δεν υπάρχει τέλος στις ανησυχίες μου. Θα κάνω όμως τα αδύνατα δυνατά για να έχει το παιδί μου την αντιμετώπιση που πρέπει και οι εμπειρίες του να είναι πιο μαλακές".

Πηγή: transs.gr

Τουρκία Μία 35χρονη διαφυλική γυναίκα που αναγνωρίζεται με το όνομα Derya T., χτυπήθηκε έως θανάτου στο σπίτι της στην Antalya (Αττάλεια) την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010.

Η αστυνομία ερευνά την δολοφονία αυτή, ενώ ακόμη μία δολοφονία διαφυλικής γυναίκας είχε συμβεί δύο ημέρες νωρίτερα στην Άγκυρα, η οποία αναγνωρίζεται με το όνομα Zuhal. Η γυναίκα αυτή είχε δολοφονηθεί με μαχαίρι.

Η τουρκική λοαδ οργάνωση, LGBTT (lesbian, gay, bisexual, transvestite and transsexual) Rights Platform, εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου, ενώ έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες 10 Φεβρουαρίου στην Yüksel Avenue στην Άγκυρα.

Σύμφωνα επίσης με ανακοίνωση της οργάνωσης KaosGL, η Derya Y. δολοφονήθηκε γύρω στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου. Ο φόνος αναφέρθηκε στην αστυνομία μέσω τηλεφώνου, ενώ η σωρός της βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρά της.

Πηγή: transs.gr

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010


Αίγυπτος-Ελλάδα Με επισημότητα αλλά και αισθήματα συγκίνησης για τον αιγυπτιώτη ελληνισμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή μετονομασίας σε οδό «Κ. Καβάφη», του δρόμου όπου έζησε ο μεγάλος αλεξανδρινός ποιητής, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν από κοινού ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Άντελ Λαμπίμπ, παρουσία του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β', του επιτετραμμένου της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο Δημήτριου Ζεβελάκη, του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Γιώργου Διακοφωτάκη και του προέδρου της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Γιάννη Σιόκα.

Προηγήθηκε η θερμή υποδοχή του δημάρχου Αθηναίων στο κυβερνείο της πόλης, όπου με τον Κυβερνήτη υπέγραψαν τα σχετικά πρωτόκολλα της μετονομασίας της οδού.

Ευχαριστώντας τον κ. Λαμπίμπ, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή του κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας τιμά το έργο του μεγάλου ποιητή αλλά και του Ελληνισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το γεγονός αυτό ικανοποιεί τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αποτελεί απόδειξη φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Από την πλευρά του, θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς με την Ελλάδα, ο κ. Λαμπίμπ κάλεσε την Αθήνα να συμμετάσχει επίσημα στις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο στην Αλεξάνδρεια, η οποία θα αποτελέσει για ένα χρόνο «Τουριστική Πρωτεύουσα του αραβικού κόσμου».

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Μουσείο Καβάφη, όπου διαβάστηκαν τρία ποιήματα του αλεξανδρινού ποιητή στα ελληνικά και τρία στα αραβικά, ενώ ο διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) παραρτήματος Αλεξανδρείας Μανόλης Μαραγκούλης ξενάγησε τους επισήμους και τόνισε ότι ξεκινούν εκδηλώσεις για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, στις οποίες ο κυβερνήτης της πόλης εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει επίσημα και η Αίγυπτος, καθώς θα περιλαμβάνουν και σύγχρονους Αιγύπτιους ποιητές.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της πλάκας με το νέο όνομα της οδού, παρουσία της αντιδημάρχου Σοφίας Μυτιληναίου - Δασκαλάκη, της δημοτικής συμβούλου Ζωής Βαλάση και του πρώην διευθυντή του ΕΙΠ Αλεξανδρείας Βασίλη Φιλιππάτου.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηνωμένο Βασίλειο Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας Αλεξάντερ ΜακΚουίν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο στο Γκριν Παρκ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για αυτοκτονία.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω το θάνατο του», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «από σεβασμό προς την οικογένεια του σχεδιαστή».

Ο θάνατος του 40χρονου ΜακΚουίν αναμένεται να συνταράξει τον κόσμο της μόδας καθώς συνέβη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο και λίγες εβδομάδες πριν από την παρουσίαση της νέας και πολυαναμενόμενης κολεξιόν του στο Παρίσι στις 9 Μαρτίου.

«Βρέθηκε νεκρός», δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Αλεξάντερ ΜακΚουίν Σαμάνθα Γκάρετ.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010


Ηνωμένες Πολιτείες Δύο στους τρεις Αμερικανούς εκτιμούν ότι οι ομοφυλόφιλοι στρατιωτικοί θα πρέπει να υπηρετούν τη θητεία τους χωρίς να κρύβουν την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα. Το 66% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της αποπομπής από το στρατό ατόμων για τα οποία αποκαλύπτεται ότι έχουν σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και μόνο το 31% εγκρίνει αυτό το μέτρο.

Από την εφαρμογή του νόμου το 1993, πάνω από 13 χιλιάδες στρατιώτες απομακρύνθηκαν από το στράτευμα γιατί δήλωσαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι Πηγή: Sportime.gr, 10.2.2010

Γαλλία Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ γεννιέται το 1952 σε προάστιο του Παρισιού. Παρ΄ ότι ποτέ δεν έκανε επίσημες σπουδές σχεδίου, άρχισε τα στέλνει σκίτσα του από νεαρή ηλικία σε διάσημους σχεδιαστές, με αποτέλεσμα ο Πιερ Γκαρντέν να ενθουσιαστεί και να τον προσλάβει ως βοηθό του το 1970.

Το 1976 λανσάρει την πρώτη προσωπική συλλογή του, έχοντας ήδη διαμορφώσει ορισμένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στυλ του, έναν συνδυασμό μόδας του δρόμου και υψηλής ραπτικής. * Στη δεκαετία του 1980 ο αναγνωρισμένος πλέον Γκοτιέ αφήνει αχαλίνωτη τη φαντασία του. Κορσέδες από δαντέλα φορεμένοι με διχτυωτά καλσόν, νεαρές Τιρολέζες με ξανθές κοτσίδες, δερμάτινες φιγούρες, τατουάζ, σκουλαρίκια σε όλα τα πιθανά σημεία του σώματος, γκέισες, μεταφεμινίστριες καμαρωτές μέσα σε εσώρουχα από μαύρο δέρμα και κόκκινη δαντέλα, σουτιέν φορεμένα έξω από τα ρούχα, μεταφαλοκράτες τυλιγμένοι σε γούνες παρελαύνουν στις πασαρέλες του. Από τα σημεία αναφοράς του, οι περίφημες σκωτσέζικες φούστες τις οποίες συχνά-πυκνά εισηγήθηκε στην ανδρική γκαρνταρόμπα.

Στη δεκαετία του 1990 κάνει μια κίνηση-ματ: σχεδιάζει τον περίφημο κωνικό στηθόδεσμο για την «Βlonde Αmbition» τουρνέ της Μαντόνα.

Ο Γκοτιέ θα μείνει στην ενδυματολογική ιστορία ως ο πρώτος εικονοκλάστης σχεδιαστής μόδας. Από όλους τους δημιουργούς της γενιάς του, αυτός ήταν που κατόρθωσε να αποδώσει καλύτερα την ένταση ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Πιθανόν όμως να μείνει στην Ιστορία και ως ο σχεδιαστής που συνέδεσε δύο βασικές τάσεις: τα σέξι ρούχα και την γκέι κουλτούρα.

Πηγή: Βήμα, 11.2.2010

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010


Ηνωμένες Πολιτείες Ο δικαστής Vaughn Walker, που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της δίκης για την Proposition 8 στην Καλιφόρνια που αφορά την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τον γάμο ομοφύλων στην πολιτεία, αποκαλύφθηκε μέσω outing που του έγινε από εφημερίδα ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Στην εφημερίδα, αναφέρεται ότι «η ομοφυλοφιλία του δικαστή Vaughn Walker ήταν το ‘μεγαλύτερο κρυφό μυστικό’». Η εφημερίδα San Francisco Chronicle, στην οποία έγινε το outing του δικαστή, μίλησε με έναν δικαστή που δεν αναφέρεται το όνομά του, ο οποίος είπε για τον Walker «έχει την δική του ιδιωτική ζωή την οποία στον κύκλος του δεν κρύβει, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτή μπορεί να επιρρεάσει τις αποφάσεις του στο λειτούργημά του».

Τούτο εκμεταλεύονται συντηρητικοί κύκλοι οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνσή του από την υπόθεση, καθώς πιστεύουν ότι η απόφασή του, ίσως είναι μεροληπτική.

Πηγή: PinkNews

Γαλλία Οι Γάλλοι αποκάλυψαν το τελευταίο τους όπλο στη μάχη κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων: ένα προφυλακτικό ύψους 35 μέτρων, γεμισμένο με ήλιο, το οποίο προορίζεται να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το τεράστιο προφυλακτικό, το οποίο έχει βαφτιστεί «Condomfiere» (η περηφάνια του προφυλακτικού), θα ξεκινήσει για ένα γύρο του κόσμου με σκοπό την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, που είναι η 1η Δεκεμβρίου. Το προφυλακτικό κατασκευάστηκε στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε η CondomFly, μια γαλλική οργάνωση για την προαγωγή του ασφαλούς σεξ. Το πηδαλιουχούμενο προφυλακτικό-αερόστατο μπορεί να μεταφέρει έναν πιλότο και τρεις επιβάτες.

Το Condomfiere εκτίθεται για την ώρα στο Palais de la Decouverte (Μέγαρο των Ανακαλύψεων) στο Παρίσι. Πριν ξεκινήσει για τη διεθνή του εκστρατεία, θα κάνει μια στάση στη Βιέννη, για το 18ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDS τον Ιούνιο, όπου θα διανείμει πληροφορίες υγείας.

Πάντως, ακόμα και αν το Condomfiere προλάβει να έχει φθάσει στις ΗΠΑ έως τη γιορτή των Ευχαριστιών, είναι απίθανο να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην παρέλαση της Νέας Υόρκης. Οι αρχές της πόλης έχουν θέσει όριο τα 24 μέτρα ύψος και 12 μέτρα πλάτος για τα άρματα-αερόστατα που παρελαύνουν στη λεωφόρο του Μπρόντγουεϊ, μετά τον τραυματισμό ενός θεατή από φανοστάτη που έσπασε από ένα τεράστιο αερόστατο το 1997.

Πηγή: Healthview.gr

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010


Ελλάδα Αντιγράφουμε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Συριζα, σχετική με κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών του, κυρίων Φώτη Κουβέλη, και Νίκου Τσούκαλη, για τα προβλήματα εφαρμογής του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης 3719/2008.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

02/02/2010

ΘΕΜΑ: Προβλήματα εφαρμογής του συμφώνου συμβίωσης (Ν. 3719/2008)

Πρόσφατη καταγγελία άνεργης (εγγύου) προς το ΙΚΑ για άρνηση χορήγησης βιβλιάριου ασθενείας έμμεσα ασφαλισμένης ως προστατευόμενο μέλος του άμεσα ασφαλισμένου συντρόφου της με τον οποίο έχει συνάψει και καταχωρήσει σύμφωνο συμβίωσης (Ν. 3719/2008), αναδεικνύει με άμεσα και επιτακτικό τρόπο τα προβλήματα εφαρμογής του εν λόγω νόμου.

Τα ερμηνευτικά προβλήματα πηγάζουν από την έλλειψη σαφούς διάταξης ή ερμηνείας στον Ν.3719/2008 για την ανάλογη εφαρμογή όλων των διατάξεων (μισθολογικών, ασφαλιστικών, φορολογικών κλπ) που αναφέρονται σε ‘συζύγους’ και στα συμβαλλόμενα με το σύμφωνο συμβίωσης πρόσωπα. Η Διοίκηση του ΙΚΑ, σε μια ερμηνευτική προσπάθεια αποποίησης των υποχρεώσεών του, εξέδωσε πρόσφατα την υπ’ αριθμόν 68/20.10.2009 Εγκύκλιο του Τμήματος Συντάξεων της Διευθ/σης Παροχών της Γεν. Διευθ/σης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, αναπτύσσοντας το σκεπτικό απόρριψης των αιτήσεων των συμβιούντων για χορήγηση προσαύξησης οικογενειακών βαρών ή σύνταξης λόγω θανάτου. Το κατά πολύ ευρύτερο όμως ζήτημα παροχής περίθαλψης στον συνοικούντα σύντροφο παραμένει άλυτο, ενώ η γενική αρχή της αναλογικότητας θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την ανάλογη εφαρμογή ευνοϊκών διατάξεων για τα έγγαμα ζεύγη και στα ζεύγη που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης που συζητήθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, είχε δηλώσει μέσω της εισηγήτριας ότι επιθυμούσε ‘να θεμελιώσει την πραγματική εξομοίωση [την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων της ισχύουσας φορολογικής, εργατικής, κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας] του συμφώνου συμβίωσης με την έγγαμη συμβίωση και να καλύψει τα κενά και να διορθώσει τις ατέλειες που υπάρχουν από τις ισχύουσες διατάξεις. Ορίζεται ότι το σύμφωνο όσο είναι σε ισχύ έχει και για τους συμβιούντες όλες τις προσωπικές και περιουσιακές συνέπειες που παράγει ο γάμος.’

Επειδή ενδεχόμενη άρνηση εφαρμογής των ευνοϊκών διατάξεων προσκρούει στην ΕΣΔΑ ως προς το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και την υποχρέωση κατάργησης των διακρίσεων.

Και επειδή τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας του κράτους, το οποίο ενώ δημιουργεί ένα νέο θεσμό ταυτόχρονα τον υπονομεύει,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεται να προβεί σε άμεση τροποποίηση του Ν. 3719/2008 ώστε να εξομοιωθεί το σύμφωνο συμβίωσης με την έγγαμη συμβίωση καλύπτοντας τα κενά;

- Αν ναι, και εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης προτίθεται να προβεί σε ερμηνευτική δήλωση ώστε να αποκαταστήσει τη νομική βεβαιότητα και να αποτρέψει την δυσμενή μεταχείριση των οικογενειών που δημιουργούνται με τη σύναψη του συμφώνου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 2.2.2010

Κόστα Ρίκα Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο απέκτησε η Κόστα Ρίκα με τη συντριπτική νίκη της 50χρονης Λάουρα Τσιντσίγια από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σε μια χώρα, η οποία θεωρείται ως όαση οικονομικής ανάπτυξης στην Κεντρική Αμερική, το ζήτημα που κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία ήταν η καταπολέμηση του εγκλήματος.

Τσιντσίγια, του κυβερνώντος Κόμματος των Φιλελευθέρων, υποσχέθηκε μετά τη νίκη της ότι η Κόστα Ρίκα θα «ανακτήσει την ηρεμία της» και ότι θα αυξήσει τις δαπάνες ασφαλείας κατά 50%.

Καθαρή νίκη

Με ποσοστό 47%, πολύ ανώτερο του 40% που χρειαζόταν, η Λάουρα Τσιντσίγια νίκησε τους αντιπάλους της, τον κεντροδεξιό Οτον Σόλις (25%) και τον δικηγόρο Οτο Γκεβάρα (21%) και κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα που αναρριχήθηκε στον προεδρικό θώκο της Κόστα Ρίκα.

«Σήμερα γράψαμε ιστορία», δήλωσε η Τσιντσίγια, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάιο, διαδεχόμενη τον απερχόμενο πρόεδρο και Νομπελίστα Ειρήνης Οσκαρ Αρίας, και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες της Κόστα Ρίκα με εμπιστεύθηκαν και δεν θα τους προδώσω». Η 50χρονη, παρόλο που ακολουθεί τις κεντροαριστερές πολιτικές του κόμματός της, θεωρείται συντηρητική, αφού είναι αντίθετη στις αμβλώσεις και στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Πηγή: Έθνος, 9.2.2010

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010


Βραζιλία Οι αρχές της Βραζιλίας θα μοιράσουν δωρεάν 59 εκατομμύρια προφυλακτικά κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, στο πλαίσιο της εκστρατείας καταπολέμησης του AIDS που πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους νεαρής ηλικίας.

«Τα περισσότερα κρούσματα μεταξύ 13-19 ετών αφορούν γυναίκες. Στους άνδρες ηλικίας 13-24 ετών η κυριότερη αιτία μετάδοσης είναι το ομοφυλοφιλικό σεξ» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας το οποίο και πέρσι είχε μοιράσει προφυλακτικά με την ευκαιρία της δημοφιλέστερης γιορτής της χώρας.

Το γνωστότερο καρναβάλι της Βραζιλίας είναι αυτό του Ρίο όπου οι δώδεκα μεγαλύτερες σχολές της σάμπα παρελαύνουν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Μαρκές ντε Σαπουκάι, στο Σαμποντρόμ.

Υπολογίζεται ότι στη Βραζιλία, μια χώρα 190 εκατομμυρίων κατοίκων, 630.000 άνθρωποι είναι φορείς του AIDS. Κάθε χρόνο καταγράφονται, κατά μέσο όρο, 35.384 νέα κρούσματα.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 6.2.2010

Ηνωμένες Πολιτείες Ο διαφημιστικός χρόνος για τον τελικό του πρωταθλήματος αμερικανικού φούτμπολ, το Σούπερ Μπόουλ, είναι μακράν ο ακριβότερος στον κόσμο. Τα εκατομμύρια τηλεθεατών έχουν δει κατά καιρούς διαφημίσεις κάθε είδους προϊόντων μεγάλων εταιρειών. Στον αυριανό αγώνα, μεταξύ των ομάδων του Σινσινάτι και της Νέας Ορλεάνης στο Μαϊάμι, όμως, οι τηλεθεατές θα δουν για πρώτη φορά διαφήμιση ευαγγελικής χριστιανικής οργάνωσης κατά της άμβλωσης.

Το δίκτυο CBS πούλησε έτσι 30 δευτερόλεπτα πανάκριβου διαφημιστικού χρόνου στην οργάνωση Focus on the Family (Εμφαση στην Οικογένεια), γνωστή για τις εκστρατείες της κατά της άμβλωσης και του γάμου των ομοφυλόφιλων. Στη διαφήμιση, ο παίκτης-αστέρας του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος Τιμ Τίμποου και η μητέρα του, Παμ, συζητούν τις θέσεις τους κατά της έκτρωσης. Η Παμ διηγείται μάλιστα πως παρά τις συμβουλές του ιατρού της αποφάσισε να γεννήσει τον Τιμ και να μην προχωρήσει σε άμβλωση. Η οργάνωση φέρεται -σύμφωνα με αναλυτές- να κατέβαλε 2,8 εκατ. δολάρια για το σποτάκι.

Η απόφαση του δικτύου να πουλήσει διαφημιστικό χρόνο σε οργάνωση πολιτικής πίεσης προκάλεσε συζητήσεις. «Το CBS έκανε το Σούπερ Μπόουλ αμφιλεγόμενο πολιτικό γεγονός», λέει ο Τιμ Κάλκινς, καθηγητής Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν του Σικάγου.

Το 2004, το CBS αρνήθηκε να δεχθεί διαφήμιση της αριστερής οργάνωσης MoveOn.org, που επέκρινε την πολιτική του τότε προέδρου Τζορτζ Μπους. Η υιοθέτηση νέου διαφημιστικού κανονισμού το 2008, όμως, επιτρέπει σήμερα την προβολή τέτοιων διαφημίσεων. «Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το δίκτυο υποχρεούται να μεταδώσει κάθε διαφήμιση, εφόσον αυτή είναι κατάλληλη», λέει ο εκπρόσωπος του CBS Ντέινα Μακλίντοκ. Η έντονη αντιπαράθεση γύρω από τη διαφήμιση της οργάνωσης Focus on the Family αποδεικνύει γιατί οι διαφημίσεις του Σούπερ Μπόουλ έχουν τόση μεγάλη αξία: την ικανότητά τους να προκαλούν συζητήσεις. Οι καταναλωτές συζητούν τις διαφημίσεις του τελικού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή τους, όχι μόνο στο σπίτι και το γραφείο, αλλά και σε αναρίθμητα μπλογκς και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και Twitter.

Πολύ μελάνι χύθηκε, όμως, και για την άρνηση του CBS να προβάλει διαφήμιση της νέας ιστοσελίδας γνωριμιών ομοφυλοφίλων ManCrunch.com υποστηρίζοντας ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του δικτύου και εκφράζοντας αμφιβολίες για την ικανότητα των διαχειριστών της να πληρώσουν για τον τηλεοπτικό χρόνο. Στελέχη της ιστοσελίδας, όμως, επέμεναν ότι είχαν συγκεντρώσει το ποσό και χαρακτήρισαν την απόφαση του CBS διάκριση κατά των ομοφυλόφιλων. Η διαφήμιση εμφάνιζε δύο άνδρες να χορεύουν παθιασμένο ταγκό. Προβλήματα αντιμετώπισε και η εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Ε.Α., που αναγκάσθηκε να αλλάξει την κατακλείδα του σποτ της για το νέο παιχνίδι «Κόλαση του Δάντη», από τη φράση «Πήγαινε στο Διάβολο» σε «Η Κόλαση σε Περιμένει».

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 6.2.2010

   
Λεπτομέρειες
 
εισάγετε την κριτική σας
Σάββατο 6-7 Φεβρουαρίου 2010


Αλβανία Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010, το Αλβανικό Κοινοβούλιο, ψήφισε ομόφωνα νομοθεσία που προβλέπει την προστασία από τις διακρίσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ILGA-Europe, η οποία καλωσορίζει την απόφαση αυτή της Αλβανίας, τούτο κρίνεται ως σημαντικό αφού η Αλβανία θα συγκαταλέγεται ανάμεσα σέ ένα γκρουπ λίγων χωρών της Ευρώπης, που προστατεύει από τις διακρίσεις και για λόγους ταυτότητας φύλου. Παρέχει δηλαδή προστασία από τις διακρίσεις και στα διαφυλικά άτομα.

Τούτο κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό στην πορεία της Αλβανίας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού εκτός της προστασίας των διαφυλικών, παρέχεται προστασία, όχι μόνο στον εργασιακό χώρο, αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Η Lilit Poghosyan, μέλος της ILGA-Europe, τονίζει την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη καθώς ελπίζει ότι το παράδειγμα της Αλβανίας, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της περιοχής που δεν παρέχουν προστασία παρά μόνο στον χώρο εργασίας, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα διαφυλικά άτομα.

Πηγή: Transs.gr

Ελλάδα Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ήταν προφανές ότι ήταν ένα προοδευτικό μέτρο που φοβόταν τόσο πολύ τον εαυτό του ώστε εξαιρούσε τη βασική ομάδα πολιτών που θα είχε ανάγκη και μαζικό αίτημα να το αξιοποιήσει, δηλαδή τα ομόφυλα ζευγάρια, που μην έχοντας για την ώρα την επιλογή του πολιτικού γάμου θα το αξιοποιούσαν για ρύθμιση των συμβιώσεών τους.

Ωστόσο ο νόμος φάνηκε να δίνει μια επιλογή σε ετερόφυλα ζευγάρια που δεν επιθυμούν να παντρευτούν, αλλά χρειάζονται να έχουν κάποια από τα προνόμια της αναγνωρισμένης από το κράτος συμβίωσης. Μάλιστα αυτή η επιλογή, με το να δίνεται μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια, διαφημίστηκε ως θεμιτή και ωφέλιμη γι' αυτά. Το σκεπτικό της πρότασης νόμου επεσήμανε ότι επρόκειτο για μέτρο που αποσκοπεί στη στήριξη κυρίως των άγαμων γυναικών, παρέχοντάς τους προνόμια αντίστοιχα με αυτά των έγγαμων. Επίσης, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή πρότεινε να προβλέπεται ρητά η ανάλογη εφαρμογή των ρυθμίσεων που αφορούν τους συζύγους και στους συντρόφους που συνάπτουν σύμφωνο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, εγείροντας ήδη από τότε ανησυχίες στη νομική κοινότητα για πιθανές διακρίσεις σε βάρος των δεύτερων. Άλλωστε στο σύνολό του το σύμφωνο που προβλεπόταν στην Ελλάδα υπολειπόταν κατά πολύ από τα ήδη εφαρμοζόμενα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάποια ζευγάρια λοιπόν, γύρω στα εκατό μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, επέλεξαν αυτή τη μορφή ρύθμισης της σχέσης τους. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, μια άνεργη έγκυος γυναίκα, που έχει συνάψει και καταχωρίσει σύμφωνο ελεύθερη συμβίωσης με τον σύντροφό της, πήγε στο ΙΚΑ της περιοχής της με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να ασφαλιστεί έμμεσα ως προστατευόμενο μέλος του συντρόφου της. Το αίτημά της δεν έγινε δεκτό, καθώς δεν το λέει ρητά ο νόμος (παρ' ότι λέει βέβαια με σαφήνεια ότι το παιδί που θα γεννηθεί από τους συντρόφους εξομοιώνεται με παιδί που γεννιέται σε γάμο και μπορεί να ασφαλιστεί έμμεσα από τον πατέρα του χωρίς διαδικασία αναγνώρισης). Ωστόσο πρόκειται για ένα αυτονόητο αίτημα, που, αν δεν ισχύει ούτε αυτό, τότε ο νόμος απομένει κενός, καθώς ακόμα λιγότεροι άνθρωποι έχουν λόγο να τον αξιοποιήσουν. Από την πλευρά της λογικής βέβαια, το ότι το αυτονόητο δεν διευκρινίζεται δεν το κάνει λιγότερο αυτονόητο, όταν μάλιστα η ανάλογη εφαρμογή είναι μια αρχή που δεν είναι καινούργια, αλλά διέπει το δίκαιο.

Φαίνεται λοιπόν ότι στόχος του νόμου δεν ήταν να εξυπηρετήσει τους πολίτες (αλίμονο), αλλά να ικανοποιήσει ανάγκες τής τότε και της νυν κυβέρνησης. Από τη μία, η συντηρητική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπόρεσε να πουλήσει ένα προοδευτικό προφίλ χωρίς περιεχόμενο και άρα χωρίς κόστος. Από την άλλη, είναι αναμενόμενο κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση να επιλέγει να ρυθμίσει τις ελεύθερες συμβιώσεις μόνο σε ό,τι αφορά τις μεταξύ τους οικονομικές υποθέσεις (π.χ. κληρονομικά), αλλά να αποφεύγει οποιαδήποτε παροχή από το κράτος. Το κάνει δε ενάντια στη λογική, καθώς και εκτός γάμου, και τώρα αξιοποιώντας το σύμφωνο, δημιουργούνται οικογένειες που συμβιούν, αγαπιούνται και κάνουν παιδιά ή μεγαλώνουν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις, πράγματα που η σύγχρονη κοινωνία θα έπρεπε να ενισχύει και όχι να εμπαίζει και να τιμωρεί, κάνοντας διακρίσεις σε βάρος των οικογενειών αυτών.

Πηγή: Αυγή, 4.2.2010, της Φιλιώς Τσουκαλά

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010


Νέα Ζηλανδία Τα δύο θηλυκά βασιλικά άλμπατρος που ζουν μαζί σε μια αποικία της Νέας Ζηλανδίας δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στους ειδικούς. Αλλά η έκπληξή τους ήταν μεγάλη όταν είδαν το λεσβιακό ζεύγος να επωάζει με επιτυχία ένα αυγό.

O πατέρας - ένα από τα πολλά αρσενικά άλμπατρος στην αποικία της Χερσονήσου Οτάγκο- φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην ανατροφή του επτά ημερών νεοσσού, το οποίο θα μεγαλώσει με δύο μητέρες. «Είναι ασυνήθιστη εδώ η εικόνα ενός θηλυκού ζεύγους», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας που φροντίζει τα άλμπατρος της αποικίας στην τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας. «Ακόμη πιο ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι το αυγό επωάσθηκε με επιτυχία». Παρά το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι καθόλου άγνωστη στο ζωικό βασίλειο, στην αποικία της Χερσονήσου Οτάγκο είχαν εντοπισθεί μόνο δύο περιπτώσεις λεσβιακών ζευγαριών τα τελευταία 70 χρόνια. Το τρίτο ζευγάρι είχε προσπαθήσει να συνυπάρξει τις δύο τελευταίες περιόδους γονιμοποίησης με ένα αρσενικό άλμπατρος. Αλλά το ερωτικό τρίγωνο δεν λειτούργησε. Αυτή τη φορά, τα δύο θηλυκά επώασαν μόνα τους το αυγό. «Είναι ασυνήθιστη περίπτωση γιατί το αρσενικό εγκατέλειψε το τρίγωνο, βέβαια όχι πριν ζευγαρώσει με ένα από τα δύο θηλυκά», λέει ο διαχειριστής της αποικίας Σαμ Άιντερ.

Άφαντο το αρσενικό

Το αρσενικό έχει γίνει άφαντο από τότε- κατά πάσα πιθανότητα αντιλήφθηκε πόσο δύσκολο είναι να ζεις με δύο γυναίκες, όπως λέει χαριτολογώντας ο Σαμ Άιντερ. Αρχικά, οι υπεύθυνοι του κέντρου δεν ήταν βέβαιοι εάν το ζεύγος μπορούσε να μείνει μαζί και τοποθέτησαν στη φωλιά ένα ψεύτικο αυγό. Αλλά όταν τα δύο θηλυκά απέδειξαν ότι είναι καλοί γονείς, τοποθέτησαν το κανονικό αυγό στη φωλιά. Μετά την εκκόλαψη, οι δύο μητέρες φυλάνε με βάρδιες το μωρό τους και αναζητούν στη θάλασσα την τροφή του. Στην αποικία της Χερσονήσου Οτάγκο ζουν περίπου 140 βασιλικά άλμπατρος. Φέτος γεννήθηκαν 17 μικρά άλμπατρος από 17 αυγά, γεγονός που αποτελεί μια σπάνια περίπτωση απόλυτης επιτυχίας. Το δύο θηλυκά άλμπατρος δεν είναι, πάντως, το μόνο ομοφυλοφιλικό ζεύγος στη Χερσόνησο Οτάγκο. Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι των Αντιπόδων Νήσων - ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση όπως τα άλμπατρος- επωάζουν το δικό τους αυγό.

Πηγή: Τα Νέα, 4.2.2010

Ηνωμένες Πολιτείες Από αγαπημένη τραγουδίστρια της Αμερικής το 1960, σε πρέσβειρα της χριστιανικής ποπ και μετέπειτα πολέμια των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Τι ώθησε την Anita Bryant σε αυτές τις επιλογές; Την απάντηση θα δώσει η ταινία για τη ζωή της που ετοιμάζεται από το HBO.

«Είναι ένα συναρπαστικό άτομο σε κάθε επίπεδο», δήλωσε ο σεναριογράφος της ταινίας Chad Hodge, ο οποίος σκοπεύει να συναντηθεί με την Bryant για να ανακαλύψει «τι την οδήγησε να κάνει αυτές τις επιλογές» και ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου. Τη σκηνοθεσία θ’ αναλάβει ο δημιουργός του «Sex And The City», Darren Star, ενώ αναζητείται η ηθοποιός που θα την ενσαρκώσει.

Στην Ελλάδα η Anita Bryant δεν είναι πολύ γνωστή – ίσως κάποιοι να τη θυμούνται από την αναφορά που έγινε στο πρόσωπό της στην περσινή ταινία «Milk» με τον Sean Penn. Γεννήθηκε στην Οκλαχόμα το 1940, σε αυστηρό θρησκευτικό οικογενειακό περιβάλλον, και από πολύ νωρίς συμμετείχε σε διαγωνισμούς ομορφιάς, κερδίζοντας τον τίτλο της Μις Οκλαχόμα και της αναπληρωματικής Μις Αμερικής. Στην ηλικία των 20 ετών, ήταν ήδη ποπ σταρ, με τις πωλήσεις των δίσκων της να ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα.

Σύντομα, μετά το γάμο της και την εγκατάστασή της στη Φλόριντα, άλλαξε το μουσικό της ρεπερτόριο και τραγουδούσε αποκλειστικά πλέον χριστιανική ποπ, δημιουργώντας τη δημόσια εικόνα της ευλαβικής, θρησκευόμενης, παραδοσιακής συζύγου και μητέρας. Εκμεταλλευόμενη τη φήμη της, εμφανίστηκε σε πολλές διαφημίσεις (Coca-Cola, Kraft Foods, Holiday Inn) και κατέληξε να γίνει το “πρόσωπο” της Florida Citrus Commission, μιας εταιρείας φυσικών χυμών.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ήταν πια μια φτασμένη “χριστιανή” σταρ και τα βιβλία της ξεπουλούσαν αμέσως. Τότε ήταν που έκανε στροφή προς την πολιτική και ηγήθηκε μιας εκστρατείας με τίτλο «Σώστε Τα Παιδιά Μας» για την άρση μιας πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που καταργούσε τις διακρίσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων, βασιζόμενη «στον κίνδυνο ότι οι ομοφιλόφιλοι, αφού δεν μπορούν να κάνουν δικά τους παιδιά, θα επιστρατεύσουν τα δικά μας και θα τους επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους».

Τελικά η εκστρατεία της πέτυχε και η διάταξη καταργήθηκε (για 20 τουλάχιστον χρόνια, όπως αποδείχτηκε τελικά). Όμως, η πανεθνική αντεπίθεση της ομοφυλόφιλης κοινότητας και το μποϊκοτάζ της στα προϊόντα που διαφήμιζε η Bryant, και ειδικά στον χυμό πορτοκαλιού, σήμανε την αρχή της πτώσης της, αφού οι πωλήσεις των δίσκων και των βιβλίων της έπεσαν κατακόρυφα, ο γάμος της διαλύθηκε, τα συμβόλαιά της με τις διαφημιστικές ακυρώθηκαν και οδηγήθηκε στην πτώχευση.

Πηγή: nooz.gr, 2.2.2010

   
 
εισάγετε την κριτική σας
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010


Ηνωμένες Πολιτείες Σε έναν χρόνο από τώρα οι Ενοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούν να δέχονται στις τάξεις τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή απομάκρυνση από τη γνωστή τακτική τού «μη ρωτάς, μη λες» η οποία ισχύει αυτή τη στιγμή και επιβάλλει την ανοχή εφόσον συνοδεύεται από σιωπή. Τη διεξαγωγή σχετικής μελέτης, διαρκείας ενός έτους, για τα συγκεκριμένα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ναύαρχος Μάικ Μιούλεν τάχθηκε υπέρ αυτής της προοπτικής, λέγοντας μάλιστα πως «αυτό είναι το σωστό, αυτό πρέπει να γίνει».

Ο ναύαρχος Μιούλεν προέβη σε αυτή τη δήλωση μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, όπου πρόσθεσε ότι είναι βαθιά ενοχλημένος από την εφαρμογή μιας πολιτικής που υποχρεώνει τους ανθρώπους « να ψεύδονται για το ποιοι είναι προκειμένου να μπορούν να υπερασπίζονται τους συμπολίτες τους ». Πρόσθεσε ωστόσο πως απομένουν πρακτικά εμπόδια για την άρση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε το 1993, αλλά και ότι γνωρίζει πως πολλοί διαφωνούν με την άποψή του. Ο ναύαρχος Μιούλεν είναι ο κορυφαίος στρατιωτικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο γενικός σύμβουλος του Πενταγώνου Τζεχ Τζόνσον και ο στρατηγός Κάρτερ Χαμ, αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη, θα τεθούν επικεφαλής της ομάδας μελέτης. Οι αντιδράσεις των συντηρητικών κύκλων ήταν σχεδόν άμεσες. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακ Κέιν, πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, ετάχθη κατά των σχεδίων του Πενταγώνου, εκφράζοντας τη « βαθιά δυσαρέσκειά » του. Στηλίτευσε μάλιστα τη δημιουργία μιας επιτροπής μελέτης «η οποία θα εκδώσει ένα καθαρά προαποφασισμένο πόρισμα» όπως είπε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει εκφράσει προεκλογικώς την πρόθεσή του να ζητήσει από το Κογκρέσο να καταργήσει την απαγόρευση στράτευσης των ανοικτά ομοφυλοφίλων, αλλά αρκετοί Δημοκρατικοί εκφράζουν επιφυλάξεις ζητώντας «να μην προκληθεί αναστάτωση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή: Το Βήμα, 2.2.2010

Ελλάδα Κατά των ομοφυλοφίλων αλλά και κατά της απονομής ιθαγένειας σε μετανάστες τάχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Η ομοφυλοφιλία είναι έκπτωσις από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα» υπογράμμισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Το ανθρώπινο σώμα έχει κάποια συγκεκριμένα όργανα, τα οποία έχουν, δυστυχώς ή ευτυχώς, μια νομοτελειακή αξιοσύνη. Αν κάνεις παράχρηση των οργάνων αυτών επέρχονται δεινά». Για την απόδοση ιθαγένειας σημείωσε: «Αλλο πράγμα είναι όποιος γεννάται κάπου να αποκτά αμέσως την ιθαγένεια του τόπου αυτού διότι σε μας, επαναλαμβάνω πάλι, ισχύει το δίκαιο του αίματος, όχι από κάποια, αν θέλετε, αντίληψη εχθρική προς άλλους ανθρώπους ή για να διαφυλαχθεί η καθαρότητα κάποιας δήθεν Αρίας φυλής, αυτά είναι όλα παραμύθια και ανοησίες - αλλά για να διαφυλαχθεί η έννοια του γένους». Πηγή: Έθνος, 2.2.2010

   
 
εισάγετε την κριτική σας
 
 
 
ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ - COLOURFUL PLANET: Ε. Αντωνιάδου 6, Πεδίον Άρεως ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10434 - Τηλ. 210 8826600, 8826605 Fax 210 8826898
Πίσω Πάνω

powered by Marinet
copyright © 2004
Marinet Web design and development